• Samo na spletu

Zaščitna maska - kirurška 10 kosov

9,99 €
Z DDV

Zaščitna kirurška maska (troslojna) s trakci za boljšo namestitev je namenjena za zaščito pred vdorom mikroorganizmov, telesnih tekočin in krvi.

Uporablja se v zaščitne namene osebja in bolnikov.

Količina

Nošnja zaščitnih mask bistveno vpliva na zmanjšanje možnosti za okužbo in s tem zmanjšuje širjenje koronavirusa.

Ameriški znanstveni časopis Science je pred dnevi objavil intervju z Georgeom Gaom, direktorjem kitajskega Centra za nadzor in preprečavanje bolezni, ki prav tako zatrjuje, da nošnja mask pomaga v boju proti koronavirusu.

Gao je v intervjuju med drugim dejal, da je osnovna strategija v boju proti koronavirusu socialno distanciranje, se pravi (samo)karantena, saj je to najboljši način, da se prepreči širjenje bolezni. Če pa mora nekdo iz takšnega ali drugačnega razloga zapustiti dom, potem mora nujno nositi zaščitno masko. Gao, pravi, da je to po njegovem največja napaka, ki jo delajo ZDA in evropske države- da dopuščajo ljudem, da se gibljejo brez mask. Ta virus se prenaša s kapljicami in kontakti, pravi Gao. Kadarkoli ljudje govorijo, iz ust prihajajo kapljice in tako se bolezen širi. Tudi tisti ljudje, ki imajo infekcijo brez simptomov ali so v predsimptomski fazi, so prenašajo okužbo. Zato so potrebne maske, ki preprečujejo kapljicam iz ust, da bi razpršile virus in prenesle okužbo na druge ljudi.